2024-04-17 11:23:23 | Kategori: Avis

 
Bente Jensen, frisør, Niels Anesens Vej 5, Sulsted, er død på Hospice Vangen i Nørresundby, 11. april 2024. Hun blev 80 år.

Farvel til et livstykke - frisør Bente fra Sulsted

”Når du vågner op og har ondt, er det et godt tegn på, at du lever”. 
Det var et af Bente Jensens mottoer, og det holdt hun ved, lige indtil sin død torsdag 11. april, hvor hun stille sov ind på Hospice Vangen i Nørresundby.

Bente fik i alt 62 år med kam og saks i Sulsted, hvor alle blev mødt af et sprudlende og smittende humør og livsglæde uden lige, når de trådte inden for døren i Salon Bente på Niels Anesens Vej 5.
Her fejrede hun 60-års jubilæum for to år siden, og helt frem til julen 2023 var Bente i vigør i salonen. 
Hun måtte meget mod sin vilje sætte arbejdet på pause i det nye år, fordi sygdommen lungefibrose kom i vejen for hendes liv og virke, der lige fra barnsben har været præget af optimisme, selvom hun siden teenageårene har døjet med ryggen. 

Fx sagde hun i forbindelse med sit 60-års jubilæum, at ”når jeg arbejder, glemmer jeg helt, at det gør ondt. Det er jo ligesom, når bussen med sine faste tidsintervaller drøner forbi ude på vejen. Du vænner dig til lyden og bemærker den efterhånden ikke. Nej, det er alt for nemt at give op, understreger den viljefaste jubilar.”

Og give op gjorde Bente Jensen, der altid har villet være frisør, heller aldrig. 
Hun var beslutsom i en tidlig alder, og allerede, da hun var tre eller fire år, sad hun time efter time og friserede sine dukker, og hun var ikke mere end 14 år, da hun kom i lære som damefrisør.
Dengang skulle man i Danmark dog være fyldt 18 år for at kunne starte på uddannelsen. 
Derfor måtte Bente Jensen fire år til Sverige, hvor hendes faster Anna drev salon.

Som 18-årig vendte hun hjem til Sulsted, hvor hun for 3.000 kroner overtog Johanne Rasmussens frisørsalon, der blev drevet i lejede lokaler i Smed Nielsens ejendom på Elkærvej. 
Siden åbnede hun salon i hjemmet på Niels Anesens Vej 5, og hun sagde altid: ”Jeg elsker mine kunder, og vi har det godt sammen.”

Udover at være frisør var Bente Jensen en slags sjælesørger, der gav et godt råd med på vejen. 
Selvfølgelig i al fortrolighed, for det, der blev snakket om, blev inden for salonens fire vægge. 
Det respekterede hendes kunder hende for, ligesom de havde tillid til, at hun havde helt styr på hårmoden, der skiftede mange gange i løbet af de 62 år, Bente var frisør. 
Og var man i tvivl, om hun havde styr på dét, kunne man bare kigge på Bente Jensen selv. 
På hende sad alting altid korrekt, og hun var smuk i både sjæl og krop lige til det sidste, hvor hun også havde frisørgrej og makeup-pung med på både sygehus og hospice. 
Der blev flere gange sendt bud efter grej og produkter, som hun havde brug for, og som blev bragt fra hjemmet og salonen i Sulsted til først sygehuset og sidst Hospice Vangen.

Afslapning og lediggang kom aldrig til at matche Bente Jensens temperament. 
Der skulle ske noget hele tiden, og hun ville helst være på forkant med alt det, hun skulle nå: Hus, have og arbejde. 
Derfor var et andet af hendes mottoer da også: ”Gå aldrig i seng, før du er færdig med det hele, uanset hvor træt, du måtte være.”
Hun fulgte selvfølgelig med i nyheder og underholdning i tv, men hun så ikke ret meget af, hvad der foregik på skærmen. 
Hun hørte det, for så kunne hun samtidigt udrette noget fornuftigt, sagde hun. 
Og så lå hun - også helt til det sidste - rigtig ofte udstrakt på sit køkkenbord, for det lindrede den dårlige ryg, der var pakket ind i korset. 
Bente Jensens arbejde var både hendes liv og hobby, og derfor havde hun heller ingen planer om at stoppe, selvom udfordringerne de senere år begyndte at stå i kø. 
Selv en brækket overarm blev overvundet, efter at Bente Jensen i efteråret 2019 ved et uheld blev væltet omkuld, da hun stod og ventede på bussen i Aalborg. 
Hun gennemgik en stor operation og fik indopereret et metalimplantat i overarmen, men med stædighed og kærlighed til jobbet fik Bente Jensen efter et par måneder kæmpet sig tilbage til salonen. 
Hendes søn, Claus, lavede et Pinocchio-agtigt elastikophæng og fæstnede det i loftet i salonen. 
Heri kunne Bente Jensen hvile sin højre arm, når hun klippede, og så var der gang i Bente og salonen igen.

Bente Jensen var meget for mange mennesker, ikke mindst sin familie, der tæller sønnen Claus og datteren Maj-Britt samt svigerdatter, børnebørn og oldebørn. 
De to små oldebørn, Aksel og Carla var Bente Jensens øjesten, og selv i den sidste tid på sygehus og på Hospice Vangen strikkede og færdiggjorde Bente Jensen dåbsudstyr til lille Carla, der netop er blevet døbt. 
Hun fulgte med i dåben fra sygesengen via sin mobiltelefon og viste stolt billeder af sine guldklumper til alle, der kom forbi hende - lige fra familie til plejepersonale. 
For sådan var Bente Jensen. 
Et sprudlende og smittende livstykke - helt til det sidste.

Anneke Lyngholm

  

 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

HAR DU IKKE MODTAGET
VODSKOV AVIS
SENEST TORSDAG KL. 19.00

så send en mail til
reklamation@dnmh.dk

Privatlivspolitik

 


Så godt dækker Vodskov Avis: